Evenementenlocaties

Venray heeft fantastische locaties om een evenement te organiseren. Ter inspiratie noemen we hieronder een aantal geschikte locaties.
Het maximum aantal bezoekers is afhankelijk van het type evenement, het aantal geplaatste objecten en waar die worden neergezet.

Hieronder vind je een kaart met verschillende evenementenlocaties in de gemeente Venray. Op de kaart zie je waar onder andere bomen, fonteinen, straatmeubilair, putten en lantaarnpalen staan. Via de groene knoppenbalk kun je verschillende selecties maken (kaartlagen, basiskaartgalerij) en je kunt afstanden meten of bijvoorbeeld objecten intekenen. Meer specifieke informatie per evenementenlocatie vind je hieronder op deze pagina.

water evenementenbeleid venray

stroom evenementenbeleid venray

vierkante meters

7.162   bezoekers locaties evenementenbeleid venray  ca. 5.000 bezoekers

De Wetteling is een parkeerterrein voor Sporthal De Wetteling. De locatie is geschikt voor bijvoorbeeld sportevenementen.

water evenementenbeleid venray

stroom evenementenbeleid venray

vierkante meters

1.686   bezoekers locaties evenementenbeleid venray  ca. 500 bezoekers

De Engelse tuin is een deel van de oude kloostertuin van het voormalige klooster Jerusalem. In de zomer kunnen hier kleinschalige culturele evenementen worden georganiseerd, zonder versterkte muziek.

water evenementenbeleid venray

stroom evenementenbeleid venray

vierkante meters

3.763   bezoekers locaties evenementenbeleid venray  ca. 2.000 bezoekers

Het Gouden Leeuwplein is een groot plein dat met name omgeven is door woningen/appartementen. Houdt bij dit plein dan ook extra rekening met de bereikbaarheid van hulpdiensten. Vanwege hoogbouw rondom het plein, zijn muziekevenementen hier minder geschikt.

Wat je verder moet weten:
• let op bij het plaatsen van objecten op de belastbaarheid van het plein. Onder het Gouden Leeuwplein is namelijk een parkeergarage. Neem hierover contact op met de gemeente.

water evenementenbeleid venray

stroom evenementenbeleid venray

vierkante meters

2.014   bezoekers locaties evenementenbeleid venray  ca. 3.000 bezoekers


De Grote Markt is een knus horeca plein met de daarbij behorende terrassen. Dit plein is kleiner dan het Henseniusplein en het Schouwburgplein. Er staan verschillende bomen op het plein.

Wat je verder moet weten:
• vooral in de lente en de zomer is het plein één groot terras en is het organiseren van (grootschalige) evenementen maar beperkt mogelijk.

water evenementenbeleid venray

stroom evenementenbeleid venray

vierkante meters

2.878   bezoekers locaties evenementenbeleid venray  ca. 3.000 bezoekers

Het Henseniusplein is een sfeervol plein waaraan diverse cafés, restaurants en winkels liggen Op de etages zijn veelal woningen/appartementen gevestigd. Het plein grenst aan het Schouwburgplein en is rechthoekig van vorm. Aan beide zijden omringd door grote bomen.

Wat je verder moet weten:
• wekelijks is er een minimarkt op het Henseniusplein op donderdag (zo´n 3 standplaatshouders), vrijdag (zo´n 5 standplaatshouders) en zaterdag (zo´n 7 standplaatshouders). Het plein moet op deze dagen om 07.00 uur schoon en opgeruimd zijn;
• elke maandag vindt op het Henseniusplein én Schouwburgplein de weekmarkt plaats (met zo’n 35 standplaatshouders). Het plein moet op maandag om 07.00 uur schoon en opgeruimd zijn;
• vanwege de minimarkt/weekmarkt mogen er jaarlijks negen evenementen op het Schouwburgplein/Henseniusplein plaatsvinden die niet gecombineerd kunnen worden met de minimarkt of weekmarkt. Op die momenten mogen standplaatshouders op het Gouden Leeuwplein staan (met uitzondering bij de kermis, want dan staan er ook kermisattracties op het Gouden Leeuwplein).

vierkante meters

6.861   bezoekers locaties evenementenbeleid venray  ca. 750 bezoekers

Met in de directe omgeving de Grote Kerk, het nieuwe museum en de Engelse tuin is het stadspark, met het mooie centraal gelegen podium uitermate geschikt voor kleinschalige evenementen zonder versterkte muziek.

Wat je verder moet weten:

• let op bij het plaatsen van objecten vanwege de belastbaarheid van deze locatie. Dit heeft te maken met de bomen die hier in ondergrondse kratten zijn beplaatst. Neem hierover contact op met de gemeente.

water evenementenbeleid venray

stroom evenementenbeleid venray

bezoekers locaties evenementenbeleid venray

500 bezoekers

In dit mooie park gelegen aan het bos Vlakwater is de mogelijkheid om culturele evenementen te houden. Denk aan kleine concerten of tentoonstellingen.

water evenementenbeleid venray

vierkante meters

1.306   bezoekers locaties evenementenbeleid venray  ca. 1.000 bezoekers

Voor het gemeentehuis ligt een door oude kloostermuren omringd plein, waar kleine(re) evenementen kunnen plaatsvinden.

water evenementenbeleid venray

stroom evenementenbeleid venray

bezoekers locaties evenementenbeleid venray

 

 
Elk dorp heeft wel een dorpsplein, waar evenementen kunnen worden georganiseerd, zoals kermis of Koningsdag.

Wat je verder moet weten:
• op enkele dorpspleinen zijn voorzieningen voor stroom en water. Dit zijn de pleinen in: Oirlo, Oostrum, Leunen, Ysselsteyn en Wanssum.

• let bij de dorpspleinen van Oirlo en Blitterswijck  op bij het plaatsen van objecten vanwege de belastbaarheid van deze pleinen. Dit heeft te maken met de bomen die hier in ondergrondse kratten zijn beplaatst. Neem hierover contact op met de gemeente.

 

water evenementenbeleid venray

stroom evenementenbeleid venray

vierkante meters

2.835   bezoekers locaties evenementenbeleid venray  ca. 3.000 bezoekers

Het Schouwburgplein grenst aan het Henseniusplein. Op het plein zijn er twee fonteinen, een groot ronde fontein en een lijnfontein aan de zijkant. Er staan twee grote bomen op het plein. Rondom zijn er cafés, restaurants en winkels. Op de etages zijn veelal woningen/appartementen gevestigd.

Wat je verder moet weten:
• elke maandag vindt op het Schouwburgplein én Henseniusplein de weekmarkt plaats (met zo’n 35 standplaatshouders). Het plein moet maandag om 07.00 uur schoon en opgeruimd zijn;
• vanwege de weekmarkt mogen er jaarlijks negen evenementen op het Schouwburgplein/Henseniusplein plaatsvinden die niet gecombineerd kunnen worden met de weekmarkt. Op die momenten mogen standplaatshouders op het Gouden Leeuwplein staan;
• let op bij het plaatsen van objecten op de fonteinen vanwege de belastbaarheid. Neem hierover contact op met de gemeente.

bezoekers locaties evenementenbeleid venray

500 bezoekers

Het Sint Annapark is een prachtig bosrijk en groen park met zijn monumenten en zeer waardevolle bomen. Deze locatie is zeer geschikt voor kleinschalige culturele evenementen en/of tentoonstellingen, zonder versterkte muziek. Daarnaast beschikt het park over een kapel, die uitermate geschikt is voor binnen-events van culturele en maatschappelijke aard. Interesse in deze locatie? Stuur dan een mail de eigenaar van het Sint Annapark: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Evenementen bijeenkomsten

Evenementen Bijeenkomsten home

 

Veelgestelde vragen

Er zijn drie type evenementen:
1. Voor sommige (kleine) evenementen in gebouwen hoef je geen vergunning aan te vragen (vergunningsvrij evenement).
2. Bij andere evenementen geldt een plicht om het bij de gemeente te melden (meldingsplichtig evenement).
3. En er zijn evenementen waarvoor je een vergunning moet aanvragen bij de gemeente (vergunningsplichtig evenement).

Je leest er meer over op de pagina Een evenement organiseren.

Evenementen kunnen op allerlei locaties worden gehouden. Venray kent vele locaties waar evenementen kunnen worden georganiseerd.
De meesten hebben we voor jou in kaart gebracht op de pagina Evenementenlocaties.

Als organisator van een evenement ben je hoofdverantwoordelijk voor het evenement en dat strekt zich ook uit tot de woon- en leefomgeving. Op de pagina Verantwoordelijkheden en samenwerking tref je alle informatie aan. Ook van alle samenwerkende partijen waar je met specifieke vragen terecht kunt.

Om je evenement tot een succes te maken, is het van belang dat je de spelregels kent én ook de tips. Je leest er meer over op de pagina Een evenement organiseren.

Op de website van de gemeente Venray kun je checken tot welk type jouw evenement behoort.

De taak van de gemeente is om een belangenafweging te maken bij het al dan niet verlenen van een vergunning. Het gaat dan om belangen als: ruimte geven aan initiatieven, veiligheid waarborgen, maatschappelijke, culturele, economische functie stimuleren en overlast beperken.

Jazeker! We hebben vele adviezen en tips hoe je je evenement kunt verduurzamen. Je leest er meer over op de pagina Duurzaam evenementen organiseren in Venray.